Kattengedragstherapie

Werkwijze

U bent doorverwezen door de dierenarts of u heeft mij zelf gevonden via het web. Uw kat heeft een gedragsprobleem en u wilt daar graag vanaf. Voorbeelden van ongewenst gedrag van katten zijn bijvoorbeeld agressief gedrag richting eigenaar of vechten met andere katten, angst voor mensen of andere katten, kaal likken, onzindelijkheid, sproeien, krabben aan het interieur, aandacht vragend gedrag zoals overmatig miauwen, eten van niet-eetbare dingen. Bij onzindelijkheidsproblemen moet de kat altijd eerst gecheckt zijn door de dierenarts omdat een medische oorzaak vaak een grote rol speelt.

Ongewenst gedrag gaat meestal niet vanzelf over, het wordt alleen maar erger. Hoe langer probleemgedrag bestaat, hoe moeilijker het wordt dit gedrag bij te sturen. Vaak wachten katten eigenaren met het inschakelen van hulp tot de situatie onhoudbaar is geworden. Dat is erg jammer, want de band tussen kat en eigenaar kan daardoor beschadigd raken. Met de juiste gedragstherapie en adviezen kan het meeste gedrag weer in goed banen worden geleidt. Met als resultaat een blije kat en een blije eigenaar.

Een gedragsconsult start met een telefonisch gesprek om het probleemgedrag in kaart te brengen. We maken dan ook een afspraak voor een huisbezoek. Voorafgaand aan mijn bezoek stuur ik u een digitale vragenlijst zodat ik mij met die informatie goed kan voorbereiden. Ook ontvang ik graag filmpjes van het probleemgedrag. Deze kunnen gewoon met de telefoon gefilmd worden en mogen via WhatsApp verstuurd worden. Bij u thuis observeer ik het gedrag van uw kat in zijn eigen omgeving. Zo’n consult neemt maximaal twee uur in beslag. Aan de hand van mijn bevindingen maak ik voor u een schriftelijk advies en ik begeleid u in de uitvoering daarvan, telefonisch of via de mail.

Tarieven

Catitude hanteert onderstaande tarieven:

Oriënterend gesprek
Een kort informatief telefonisch gesprek is gratis. Maximaal 15 minuten. Hierin wordt enkel informatie verschaft en geen therapie besproken.
Gratis
Adviesgesprek
Een persoonlijk gesprek van maximaal 45 minuten via de telefoon.
€30,-
Videobeoordeling
Daarnaast bespreking van de observatie via de telefoon.
€30,-
Advies via de mail
Wanneer u bijvoorbeeld vragen heeft omtrent verhuizing, of de komst van een baby of het introduceren van een nieuwe kat en daar graag een preventief stappenplan voor wil ontvangen via de mail.
€30,-
Gedragsconsult 
Huisbezoek (1,5 tot 2 uur);
Schriftelijk advies met daar in de diagnose, het behandelplan & prognose
Telefonische begeleiding of via de mail zolang als nodig is voor het specifieke probleem. (met een maximum van 3 maanden) Voor complexere problemen, of meerdere problemen tegelijk kunnen de tarieven afwijken van bovenstaande omdat deze meer tijd in beslag nemen.
€125,-

De tarieven zijn exclusief reiskosten.
Reiskosten: € 0,19 per kilometer en eventuele bijkomende parkeerkosten.

© 2023 Catitude . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.