Werkwijze

U bent doorverwezen door de dierenarts of u heeft mij zelf gevonden via het web. Uw kat heeft een gedragsprobleem en u wilt daar graag vanaf. Voorbeelden van ongewenst gedrag van katten zijn bijvoorbeeld agressief gedrag richting eigenaar of vechten met andere katten, angst voor mensen of andere katten, kaal likken, onzindelijkheid, sproeien, krabben aan het interieur, aandacht vragend gedrag zoals overmatig miauwen, eten van niet-eetbare dingen. Bij onzindelijkheidsproblemen moet de kat altijd eerst gecheckt zijn door de dierenarts omdat een medische oorzaak vaak een grote rol speelt.

Ongewenst gedrag gaat meestal niet vanzelf over, het wordt alleen maar erger. Hoe langer probleemgedrag bestaat, hoe moeilijker het wordt dit gedrag bij te sturen. Vaak wachten katten eigenaren met het inschakelen van hulp tot de situatie onhoudbaar is geworden. Dat is erg jammer, want de band tussen kat en eigenaar kan daardoor beschadigd raken. Met de juiste gedragstherapie en adviezen kan het meeste gedrag weer in goed banen worden geleidt. Met als resultaat een blije kat en een blije eigenaar.

Een gedragsconsult start met een telefonisch gesprek om het probleemgedrag in kaart te brengen. We maken dan ook een afspraak voor een huisbezoek. Voorafgaand aan mijn bezoek stuur ik u een digitale vragenlijst zodat ik mij met die informatie goed kan voorbereiden. Ook ontvang ik graag filmpjes van het probleemgedrag. Deze kunnen gewoon met de telefoon gefilmd worden en mogen via WhatsApp verstuurd worden. Bij u thuis observeer ik het gedrag van uw kat in zijn eigen omgeving. Zo’n consult neemt maximaal twee uur in beslag. Aan de hand van mijn bevindingen maak ik voor u een schriftelijk advies en ik begeleid u in de uitvoering daarvan, telefonisch of via de mail.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *