The Furminator, no problemo??

Deze week heeft Action de (omstreden) Furminator in de aanbieding. Voor slechts 7,95 koop je een borstel die de vacht van je kat gezond, glanzend en klitvrij houdt! Een wonderborstel zou je zeggen…. maar niets is minder waar! Het is een horror apparaat!
Vandaag de dag wordt deze borstel, helaas, nog steeds verkocht bij online dierenwinkels en warenhuizen. Maar daar is de prijs ook een stuk minder aantrekkelijk. Dus wellicht zijn er genoeg kattenliefhebbers die nu een vreugdedansje maken omdat het ding bij dn Action in de schappen ligt voor bijna gratis…
De Furminator, die waarschijnlijk zijn naam leent aan ‘The Terminator’ (je weet wel, die film met Arnold Schwarzeneggert) en wat letterlijk ‘uitroeier’ betekent, staat dus garant voor het uitroeien van de vacht van je kat!  Letterlijk vertaald dan…

Maar wat doet het ding nou echt? Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar de blogs en reviews op internet liegen er niet om. Bovendien was ik al wel bekend met het bestaan van deze borstel aangezien tijdens mijn opleiding deze ook uitvoerig behandeld is, en niet in de positieve zin.
De Furminator is eigenlijk een soort scheermes, vergelijk het met de kop van een tondeuse, ziet er nagenoeg hetzelfde uit. Het verwijderd inderdaad de losse haren uit de vacht van je poezenbeest, maar ook de haren die gewoon vast zitten en nog best een tijdje hadden willen blijven wonen daar. Het maakt letterlijk de vacht kapot en kan zeer grote schade aanrichten!
Als je aan het kammen gaat vliegen de haren er uit als een malle en binnen no time heb je een berg haren liggen waar je u tegen zegt. Dus je wordt enthousiast en gaar nog even lekker door! Want het werkt echt!!
De borstel heeft een stevig handvat met extra grip, zodat je extra kracht kan zetten.. Ja… op de tere en gevoelige huid van je kat! Denk nog even aan die tondeuse kop…. en schuur daar maar eens een keer of 20 mee over je arm… met kracht zoals je bij je kat zou doen. Toevallig hebben wij een tondeuse in huis, en na 20 x was mijn arm rood, vol striemen en het brandde als een modderf*#@er! Kun je nagaan hoe dit voor je kat voelt! Het veroorzaakt irritatie, wondjes en pijn en ongemak! En met een beetje pech gaat ie er zo’n afkeer van krijgen dat je met geen enkele borstel meer in de buurt hoeft te komen..
Dus kattenliefhebbers van Nederland, huistijgerbezitters, poezenknuffelaars en iedereen die het beste wil voor zijn of haar kat, koop de Furminator vooral niet, want je kunt er onherstelbare schade mee aanrichten!! Dus gewoon niet doen! Nee! Gewoon braaf het schap voorbij lopen wanneer je in de Action bent… En ook niet voor de hond, want die hebben ze ook. Niet doen!
En spread the word: zeg NEE tegen de Furminator, of in Arnold zijn woorden: ‘Hasta la vista Baby!’

Lieke Snoeren
Catitude kattenoppas aan huis &
Gedragstherapie voor katten

Sidenote: Niet onbelangrijk om te melden: ook gediplomeerde trimsalons raden het gebruik van de Furminator af. Heb je advies nodig over de vacht van jouw kat? Ook voor advies over de vachtverzorging van je kortharige kat kun je terecht bij een trimsalon! Bij Cats Only Katsalon kun je je furminator inleveren en dan krijg je een setje geschikt borstelmateriaal voor jouw kat. Lees daar hier meer over: https://www.cats-only.nl/Furminator-goed-of-slecht/

Meer lezen over overmatig verharen? Kijk dan op de website van dierenarts Kelly van Amersfort van Huidadvies voor Dieren: https://www.huidadviesvoordieren.nl/overmatig-haarverlies/ “

© 2024 Catitude . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.